Αρχική Σελίδα
Σχετικά με τον Όμιλο
Διοικητικό Συμβούλιο
Ιστορικό
Φυλές
Αγγλικό Πόιντερ
Ιρλανδικό Σέτερ
Αγγλικό Σέτερ
Πρόγραμμα
Εκτροφείς
Επικοινωνία
Φωτογραφικό αρχείο
   
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 
Δελτία Τύπου
Αρχείο Δελτίων Τύπου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ...
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 12/0...
 
Αγγελίες
Αρχείο Αγγελιών

Εαν θελετε να βαλετε την αγγελια σας επικοινωνηστε μαζι μας στο 99666961 ή στην φόρμα επικοινωνίας
 

Αρχική Σελίδα - ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΣΕΤΕΡ

Ένα σκυλί με μεγάλο κυνηγετικό πάθος που να κυνηγά όλα τα θηράματα σε όλα τα εδάφη και με όποιες δήποτε καιρικές συνθήκες.Κυνηγά στο βουνό τόσο καλά όσο και στην πεδιάδα,δεν τον τρομάζουν τα πυκνά αλλά ούτε και τα απότομα πετρώδη εδάφη. Αγαπά το δάσος και το νερό. Το κύριο χαρακτηριστικό του οι παράλληλοι κρανιακοί άξονες και το μακρύ κόκκινο της φωτιάς τρίχωμά του που το προστατεύει στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα αγκάθια, ενώ παράλληλα το καθιστά το ομορφότερο της φυλής των Σέτερ και όχι μόνο.Εχει φτιαχτεί μέσα από τις παραδώσεις των Ιρλανδών και την Κέλτικη καταγωγή τους, ατρόμητο, ανυπόταχτο και απτόητο.

Το Ιρλανδικό Σέτερ ανεγνωρίσθη και αναπτύχθηκε τον 18ο αιώνα, από διασταυρώσεις που παραμένουν άγνωστες,με τις ποιό πιθανές των Σπάνιελ της εποχής εκείνης.Στην αρχή αναπτύχθηκαν τέσσερα χρώματα σε ισάριθμες περιοχές της Ιρλανδίας, όπου επικράτησε το κόκκινο και σε μικρότερο βαθμό το ασπροκόκκινο Ιρλανδικό Σέτερ.

Από το 1900 υπήρξε μιά συνεχής ανάπτυξη και βελτίωση της φυλής, όπου κινδύνεψε τόσο κατά τον διαχωρισμό του σε σκυλιά εκθέσεως και εργασίας, όσο και τον εμφύλιο ,και παγκόσμιο πόλεμο.

Στην δεκαετία του πενήντα αρχίζει μιά ανάκαμψη της Ιρλανδικής φυλής. Ο Τζων Νας που δυστυχώς πέθανε άδοξα το 1990 θεωρείται ο σύγχρονος διαμορφωτής του Ιρλανδικού Σέτερ που σκοπό του έχει να κυνηγά. Το έβγαλε από τα σαλόνια και το έφερε πίσω στο κυνήγι στον πραγματικό του κόσμο.Με την επωνυμία MONRUAD ο Τζών Νάς,έφτιαξε τέλεια σκυλιά με κύριο χαρακτηριστικό τους το φοβερό κυνηγετικό πάθος,με μέτριο ύψος, ποιό ανοικτό χρώμα,λίγο ποιό κοντή ουρά, έξυπνο ύφος συνεχή έρευνα και ταχύτητα.

Το να κατέχεις ένα Ιρλανδικό Σέτερ κατέχεις κάτι το ξεχωριστό.Μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς και αυτό ειναι προς τιμήν της ράτσας αυτής, γιατί το Ιρλανδικό Σέτερ ειναι φτιαγμένο για ξεχωριστούς ανθρώπους που αναζητούν κάτι το ξεχωριστό, κάτι το μοναδικό. Έχει κατά κάποιο τρόπο την δική του ξεχωριστή ιδιομορφία και λαμπρότητα και θέλει κάποια γνώση στον χειρισμό του για να είναι τέλειο και μοναδικό.Προς θεού όμως μην παρεξηγηθεί με τους μύθους ότι ειναι ξεροκέφαλο ή δεν εκπαιδεύεται εύκολα. ‘’Απλά έχει τον δικό του τρόπο σκέψης και θέλει την ανάλογη κατανόηση.’’

Υπάρχουν σήμερα αξιόλογα εκτροφεία στην Ιταλία CANE ROSSI, DELLA MAGNA SILLA κλπ,ενώ στην Ιρλανδία ο Raymon O’Dyar συνεχίζει ως επί το πλείστον την γραμμή του Τζών Νάς.

Στην Κύπρο έχει γίνει μια σωστή αρχή τα τελευταία χρόνια που αυξάνει τον αριθμό και την προτίμησή τους συνεχώς.Την ποιότητα αυτή την επισημάνουν οι ξένοι κριτές χαρακτηρίζοντας την σε πολύ ψηλά επίπεδα ,αλλά τούτο δηλούν και οι διακρίσεις τους τόσο στο κυνήγι όσο και στους κυνηγετικούς αγώνες.

Ο καλπασμός του ειναι ελεύθερος και ρευστός ενώ η γραμμή της ράχης παραμένει οριζόντια, που αυτό οφείλεται στην αρμονικότητα που επικρατεί στην συντονισμένη κίνηση των μπρος και πίσω ποδιών.Η ουρά παραμένει κάτω από την γραμμή της ράχης.Όταν μπει στην αναθυμίαση κάποιου θηράματος το πλάτος των λασέ του γίνονται μικρότερα,και προχωρώντας προς την φέρμα δείχνει κάποια κίνηση της ουράς, όπου με γρήγορες κινήσεις προχωρά προς το θήραμα.Η φέρμα του ειναι με τα πίσω πόδια σπασμένα, χαμηλότερα δηλαδή από τα μπροστινά και με το κεφάλι ψηλά.Το Ιρλανδικό Σέτερ δεν επιτρέπετε να κάνει ποτέ λευκές φέρμες.Ο χαρακτήρας του είναι φλογερός και έντονος που τον ξεχωρίζει σάν ενα ξεχωριστό κυνηγετικό σκυλί.

Το ύψος για το αρσενικό ειναι 60-67 εκ.και για το θηλυκό 57-64, (ενώ ειναι αποδεκτό +,- 3 εκ.)
Χορηγοί
Συνδέσμοι
 
www.netbitz.net | © Copyright - Netbitz Technologies | Designed and Developed: Netbitz Technologies